Embedded R&D ny sektion i Svensk Elektronik

Sektionen är ett forum för värdekedjan som utvecklar och levererar tjänster för framtagning av elektronik och inbyggda system (hård- och mjukvara). Sektionens fokus omfattar både tekniken med omvärldsbevakning och diskussion kring trender inom komponenter, verktyg, regelverk och processer. Samt bidrar till föreningens mötesplatser och plattformar för nätverkande och affärer.

Den nya sektionen Embedded R&D, har lanserats under februari 2023. Ett första möte kommer att hållas den 21 februari på Mentor Space på Electrum, Kistagången 16, Kista, kl. 15.00 – 17.00. 

Inledningsvis kommer Professor Mark Smith ge oss en presentation av Mentorspace verksamhet.

Övrigt på agendan:

  • diskussion om framtida aktiviteter för sektionen,
  • omvärldsbevakning
  • och vad som händer inom tex cybersäkerhet och tillförlitlighet.
  • Vi vill veta var vi ska lägga fokus för det fortsatta sektionsarbetet för att det ska ge bästa möjliga stöd för medlemmarna.

Du som är medlem och har intresse för den nya sektionen välkomnas särskilt på sektionens första möte. Embedded R&D riktar sig till: Utvecklare, konstruktörer och Leverantörer av elektronik och inbyggda system.

Mer information om sektionsmötet och anmälan.

Mer om sektionen Embedded R&D.

Embedded R&D” ersätter ”Utveckling & konstruktion” och ”Embedded Technology”.


Nyheter


Möjlighet att resa till Korea Eureka day 2023

Korea Eureka Day är ett evenemang som syftar till att utöka det internationella tekniksamarbetsnätverket mellan Korea och Europa och att identifiera internationella gemensamma forskningspartners och samarbetsprojekt mellan global akademi och industri. Nu har SME möjlighet att söka resebidrag till eventet via Vinnova.

Vilka blir effekterna av Kinas begränsningar vid export av Germanium och Gallium?

Vi gör nu en uppföljning efter vår debattartikel i SvD (2023-07-23) om hur Kinas kommande exportbegränsningar blir ett allt större

Call For Papers ECS 2024

ECS will offer selected speakers who will cover important trends and key areas of embedded applications and technologies. The conference

Debatt: Kinas exportbegränsningar bör vara topprioritet

Kina dominerar utbudet av en rad viktiga jordartsmetaller, såväl som andra material som krävs för omställningen till miljövänlig och förnybar