Nu är det hög tid att anmäla dig till kursen Elektronikhandboken 2.0

Denna kurs passar dig som ofta kommer i kontakt med elektronik, t.ex. i roller som; utvecklare, tillverkare, kvalitetsansvarig, inköpare, produktledning etc. Både du som har lång erfarenhet av branschen samt du som är lite nyare har mycket att hämta här.

Flera kurstillfällen under hela våren 2021

Den 21 januari kl. 13.00 – 16.30 genomförs kursen Smartare Elektronikhandboken 2.0, vilket är startskottet för en kursserie under 2021. Du kan anmäla dig till vilket tillfälle som helst (se nedan).

Vem har nytta av denna kurs?

Denna kurs passar dig som ofta kommer i kontakt med elektronik, t.ex. i roller som; utvecklare, tillverkare, kvalitetsansvarig, inköpare, produktledning etc. Både du som har lång erfarenhet av branschen samt du som är lite nyare har mycket att hämta här.

Vi vänder oss främst till företagen regionalt/tillfälle. Syftet med det är att samla företag för framtida samverkan och för att skapa nätverk. Övriga företagare i hela Sverige är självklart välkomna att delta också. Kursen kommer att genomföras digitalt men så snart det är möjligt kommer vi att hålla kursen ute på plats i de olika regionerna.

Avgift:
Kursen är kostnadsfri för medlemmar i Svensk Elektronik. För övriga kursdeltagare tillkommer en avgift på 1.900 SEK.

Därför ska du medverka på utbildningen:

Kursen har tillkommit för att öka kvalitet och effektivitet i gränssnittet mellan utveckling och produktion av teknik.

Den underlättar kommunikationen mellan de intressenter som idag ofta ingår i ett elektronikprojekt som ska resultera i ett fungerande kretskort som kan monteras in i en produkt genom gemensamma mallar, checklistor och tillvägagångssätt.

Du sparar tid och pengar, och resulterar i ökad konkurrenskraft.

Handböckerna har rönt stort intresse och uppskattning i branschen. Vi har bland annat fördjupat oss ytterligare inom områdena DfX (Design for Excellence) och Tillförlitlighet.

Våra kursledare Maria Månsson och Mats Andersson leder kursen som varvas med teori och diskussioner.

Kursen kommer den 21 januari att genomföras digitalt. Länk kommer att sändas ut efter anmälan och senast några dagar före kurstillfället. 

Ladda gärna ned handboken i god tid innan kursen. Du som deltar på kursen kommer att få handboken i pappersformat tillsänt dig snarast möjligt under våren.

Nästkommande tillfällen:

18 februari Dalarna, Gävleborg – till anmälan
25 mars Mälardalen – till anmälan
22 april Norrbotten – till anmälan
27 maj Västerbotten-, Västernorrland- och Jämtlandslän – till anmälan

För mer information om handboken och nedladdning (gratis)  


Nyheter


Kompetensbrist och konflikter pressar svenska elektronikföretag

Läs hela rapporten här   Utvecklingen mot ökad digitalisering och elektrifiering har att sin prägel på svensk industri. De senaste

Elektronikmässan 2024 – Sofia Persson Björk vald till Årets kvinnliga förebild

Under två inspirerande dagar på Advanced Engineering & Elektronikmässan 2024 på Kistamässan i Stockholm hade vi möjligheten att träffa våra

Svensk Elektronik medverkar i programråd för yrkesutgång elektronikproduktion i Mölndal

Några av de företag i närområdet som ser behovet av elektronikutbildning på gymnasiet är Alltronic AB, Altus AB, Aros electronics

Remissyttrande – Vikten av att betalningar sker inom rimlig tid

EU-kommissionen vill ta krafttag för att få stora företag att betala sina fakturor inom rimlig tid, samt har även tankar