Snart lanseras den nya handboken!

Snart är den här - Elektronikhandboken med fokus på framtagning av cybersäkra IoT-produkter! Lansering av handboken sker på Elektronikmässan i Göteborg den 19 april. Handboken vänder sig till aktörer i värdekedjorna där IoT-produkter tas fram, under hela livscykeln. Den syftar till att nya IoT-produkter som utvecklas i Sverige ska bli mer cybersäkra över tid.

Projektet ”Handbok för framtagning av cybersäkra IoT-produkter” är ett samarbete mellan de strategiska innovationsprogrammen Smartare Elektroniksystem och IoT Sverige samt Svensk Elektronik, som övertar förvaltningen av den färdiga handboken.

Läs mer på Smartare elektroniksystems webb. 


 

Boksläpp den 19 april

Vi presenterar projektet och bjuder på en paneldebatt med några av Sveriges prominenta cybersäkerhetsprofiler. Dessutom delar vi ut handboken och firar med pompa och ståt.

Datum: 19 april
Plats: Elektronikscenen på Elektronikmässan i Göteborg
Tid: kl 15.45


Nyheter


Svensk Elektronik Samverkar för Kritisk Elektronikförsörjning

EU:s oberoende av elektronik har identifierats som en kritisk sårbarhet. Som svar på detta har EU lanserat flera strategiska initiativ,

Årsmöte och ny styrelse för Svensk Elektronik

Den 12 juni höll Svensk Elektronik års- och vårmöte för medlemmar och inbjudna gäster. Mötet hålls på AFRY i Solna

Debatt: Elektronikindustrin går miste om värdefulla talanger

Under lång tid har Sverige haft en ledarposition i det globala innovationsracet, en roll som utmanas bland annat på grund

Nytt samarbete för en hållbar och stark svensk elektronikindustri

Produktionslyftet, innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem och branschorganisationen Svensk Elektronik går in i ett nytt samarbete för att öka ­små och medelstora elektroniktillverkares förmåga att förbättra, förnya och ställa om. Erbjudandet omfattar flera kostnadsfria insatser för tillverkare i elektronikindustrin.