Med anledning av det skärpta säkerhetsläget i vårt närområde

Information till dig som medlem i Svensk Elektronik

Svenskt Näringsliv uppmanade förra veckan sina medlemsföretag att se över sitt säkerhetsskydd och iaktta ökad försiktighet. Uppmaningen gäller samtliga företag och organisationer och anledningen är det ökade antalet stölder som genomförts mot industriföretag i Sverige den senaste tiden.

— Vi ser en synkronisering av stölder inom områden som avviker från det normala. Kopplingar mellan stölderna och det ökade behovet av komponenter, materiel och utrustning som uppstått till följd av Rysslands anfallskrig mot Ukraina kan inte uteslutas, säger Johan Sjöberg, ansvarig för säkerhets- och försvarspolicyfrågor på Svenskt Näringsliv till Svensk Elektronik.

Polisens presstjänst uppmanar till fortsatt god vaksamhet och poängterar vikten av att rapportera brott till myndigheten enligt normal rutin. I samband med det misstänkta sabotaget mot gasledningarna i Östersjön uppmanade Säkerhetspolisen aktörer som ansvarar för central infrastruktur inom energiförsörjning att skärpa sin förmåga att upptäcka och förhindra incidenter. Läs mer om uppmaningen här.

Svensk Elektronik bevakar omvärldsläget och ger dig som medlem löpande information som är av vikt för din verksamhet. Håll utkik på vår hemsida och i våra sociala kanaler för den senaste informationen.


Nyheter


Svensk Elektronik Samverkar för Kritisk Elektronikförsörjning

EU:s oberoende av elektronik har identifierats som en kritisk sårbarhet. Som svar på detta har EU lanserat flera strategiska initiativ,

Årsmöte och ny styrelse för Svensk Elektronik

Den 12 juni höll Svensk Elektronik års- och vårmöte för medlemmar och inbjudna gäster. Mötet hålls på AFRY i Solna

Debatt: Elektronikindustrin går miste om värdefulla talanger

Under lång tid har Sverige haft en ledarposition i det globala innovationsracet, en roll som utmanas bland annat på grund

Nytt samarbete för en hållbar och stark svensk elektronikindustri

Produktionslyftet, innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem och branschorganisationen Svensk Elektronik går in i ett nytt samarbete för att öka ­små och medelstora elektroniktillverkares förmåga att förbättra, förnya och ställa om. Erbjudandet omfattar flera kostnadsfria insatser för tillverkare i elektronikindustrin.