Stora Elektronikdagen – elektronikbranschens mötesplats

Elektroniksystem ingår i allt fler sammanhang. Därmed ökar marknaden enormt. För att stötta svenska aktörer till större tillväxt och ökad konkurrenskraft anordnas eventet Stora Elektronikdagen. Här kan branschen mötas, byta erfarenheter, ta del av viktiga tips, få ny kunskap och skapa nya affärsmöjligheter.

I år bjuds deltagarna på ett spännande program kring temat ”Elektronik i samtid och framtid”. Teknikexperten och författaren Mats Lewan är moderator under dagen. Mats hjälper individer, företag och organisationer att förstå och förbereda sig inför den rekordsnabba teknikutvecklingen vi står inför.

Pressmeddelande

”Efter tre år är det äntligen dags att ses igen. Vi byter erfarenheter, tar del av viktiga tips, får ny kunskap och skapar nya affärsmöjligheter.”

Eventet hålls den 13 september på Piperska muren i Stockholm. På programmet finns punkter som ”Framtidens svenska Innovationsprogram Impact Innovation”, ”Ekonomins påverkan på avtalsrörelsen”, ”Elektronik i den gröna omställningen” och ”Senaste nytt om Elektronikhandboken 2.0 och cybersäkerhet”. Medverkar gör bland annat Karolina Winbo (Processledare Strategiska innovationsprogram på Vinnova), Maria Månsson (Director, Innovation and research på Prevas), Bengt Lindqvist (ekonom på Teknikföretagen) och Sjoerd Haasl (affärsutvecklare på RISE).

Under eftermiddagens workshop ges deltagarna även möjlighet att påverka elektronikagendan för framtidens viktiga elektronikinnovationer.

Thorbjörn Ebefors (tf. Programchef, Smartare Elektroniksystem) och Peter Björkholm (tf. VD, Svensk Elektronik) med team, önskar alla varmt välkomna till Stora Elektronikdagen. ”Efter tre år är det äntligen dags att ses igen. Vi byter erfarenheter, tar del av viktiga tips, får ny kunskap och skapar nya affärsmöjligheter.”


Nyheter


Var med i viktig enkät om grön elektronik och hållbarhetsarbete

För att uppnå detta mål behöver RISE skapa en uppfattning av nuvarande lägesbild över hållbarhetsarbetet och ambitionsmålen hos företag med

utbildning i SCIP_databasen

Nya kemikalier har införts på ECHA:s SVHC-lista

20 januari 2023 Tillverkare och importörer behöver lämna information om klassificering och märkning till den europeiska kemikaliemyndigheten, Echa (European Chemiclas

15% rabatt på Elektronikmässan i Stockholm

Den 10-11 april 2024 kommer Elektronikmässan tillbaka till Kistamässan. På Sveriges viktigaste mötesplats för Elektronikbranschen samlas allt ifrån stora nyckelleverantörer

Förslag till branschrekommendation vid villkorad elnätsanslutning

Läs mer om förslaget och möjligheten att lämna synpunkter här: Förslag till branschrekommendation vid villkorad elnätsanslutning – Energiföretagen Sverige (energiforetagen.se)