Svensk Elektronik går samman med Svenska INTELEC-föreningen

Styrelserna för Branschorganisationen Svensk Elektronik och Svenska INTELEC-föreningen har tecknat en avsiktsförklaring om ett samgående där Svenska INTELEC-föreningens verksamhet bildar en ny sektion inom Svensk Elektronik med fokus på Power System ICT från 1 januari 2021.

Samgåendet innebär att Svensk Elektronik breddar sin verksamhet och får tillskott av kunskap och erfarenhet inom området Power System ICT.

Pressmeddelande 26 november 2020

Vi ser mycket positivt på detta samgående som är helt i linje med vår långsiktiga strategi att representera och verka för hela den svenska industriella elektronikindustrin”, säger Per-Anders Emilson som är styrelseledamot i Svensk Elektronik.

Samgåendet med Svensk Elektronik ger Svenska INTELEC-föreningen en professionell plattform att fortsätta sin verksamhet att belysa och främja energi- och kraftfrågor för ICT-applikationer på systemnivå”, menar Åke Ericsson ordförande i Svenska INTELEC-föreningen.

Även om föreningens operativa verksamhet flyttas över till Svensk Elektronik kommer Svenska INTELEC att kvarstå som förening.

Branschorganisationen Svensk Elektronik har idag ca 200 företagsmedlemmar och med detta samgående så öppnas även dörren för företag och intressenter inom verksamhetsområdet Power System ICT.

Svenska INTELEC-föreningen bildades 1985 och har till uppgift att främja utvecklingen inom området kraft-och energisystem för informations- och kommunikationstekniska system och närliggande områden bl a genom att anordna symposier och aktiv informationsinhämtning från internationella konferenser.

Kontakt:

Svensk Elektronik

Peter Björkholm, Tel: 0709-151809, e-post: peter.bjorkholm@svenskelektronik.se

Svenska INTELEC-föreningen

Åke Ericsson, Tel: 0708-898590, e-post: akee868@gmail.com


Nyheter


Svensk Elektronik medverkar i programråd för yrkesutgång elektronikproduktion i Mölndal

Några av de företag i närområdet som ser behovet av elektronikutbildning på gymnasiet är Alltronic AB, Altus AB, Aros electronics

Remissyttrande – Vikten av att betalningar sker inom rimlig tid

EU-kommissionen vill ta krafttag för att få stora företag att betala sina fakturor inom rimlig tid, samt har även tankar

Debattartikel: Sverige halkar efter när EU satsar på framtidens elektronik

Sverige befinner sig i ett krävt ekonomiskt läge som kräver prioriteringar. För att behålla landets konkurrenskraft, öka säkerheten och klara

Teknikföretagens arbete med frågan om export av jordartsmetaller

Hanteringen av EU:s s.k. strategiska beroenden är en helt central del av det arbete som Teknikföretagen bedriver inom ramen för