Elektronikhandbokskursen i Göteborg samlade 10 deltagare

Den 27 augusti genomförde Svensk Elektronik tillsammans med Smartare Elektroniksystem den uppskattade kursen Smartare Elektronikhandboken 2.0.

10 deltagare var på plats i Göteborg den 27 augusti och fick under en halvdag uppdaterad kunskap inom ämnet under ledning av Maria Månsson och Mats Andersson – båda från Svensk Elektronik. Dagen avslutades med grupparbete och diskussioner.

Om handboken:

Smartare Elektronikhandboken 2.0 har tillkommit för att öka kvalitet och effektivitet i gränssnittet mellan utveckling och produktion av elektronik. Den underlättar kommunikationen mellan de intressenter som idag ofta ingår i ett elektronikprojekt som ska resultera i ett fungerande kretskort som kan monteras in i en produkt genom gemensamma mallar, checklistor och tillvägagångssätt. Det sparar tid och pengar, och resulterar i ökad konkurrenskraft. Handboken 2.0 är en omarbetad och kompletterad version av den första Handboken som gavs ut hösten 2017. Handböckerna har rönt stort intresse och uppskattning i branschen. Vi har bland annat fördjupat oss ytterligare inom områdena DfX (Design for Excellence) och Tillförlitlighet.

Nästa tillfälle som kursen kommer att genomföras är i Lund den 22 oktober. För mer information och anmälan till den 22 oktober.


Nyheter


Svensk Elektronik Samverkar för Kritisk Elektronikförsörjning

EU:s oberoende av elektronik har identifierats som en kritisk sårbarhet. Som svar på detta har EU lanserat flera strategiska initiativ,

Årsmöte och ny styrelse för Svensk Elektronik

Den 12 juni höll Svensk Elektronik års- och vårmöte för medlemmar och inbjudna gäster. Mötet hålls på AFRY i Solna

Debatt: Elektronikindustrin går miste om värdefulla talanger

Under lång tid har Sverige haft en ledarposition i det globala innovationsracet, en roll som utmanas bland annat på grund

Nytt samarbete för en hållbar och stark svensk elektronikindustri

Produktionslyftet, innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem och branschorganisationen Svensk Elektronik går in i ett nytt samarbete för att öka ­små och medelstora elektroniktillverkares förmåga att förbättra, förnya och ställa om. Erbjudandet omfattar flera kostnadsfria insatser för tillverkare i elektronikindustrin.