Vi välkomnar Siemens Industry Software

Vi är glada över att en så stor bredd av företag är medlemmar i Svensk Elektronik. Här samlas branschrepresentanter från såväl enmansföretag som globala storkoncerner. I vår presentationsserie av nya medlemmar har turen nu kommit till en av de senare – Siemens Industry Software.

Siemens arbetar med innovativa lösningar genom elektrifiering, automation och digitalisering. Inom affärsenheten Siemens Industry Software, erbjuds tillverkande företag en omfattande portfölj av maskin- och programvaruprodukter som gör det möjligt att integrera all data från vilket skede som helst i tillverkningsprocessen.

Henrik Dahlström, affärsutvecklingschef på Siemens Industry Software, ser en trend i att allt fler produkter har ett ökat mjukavaruinnehåll och mindre hårdvara. Samtidigt ska produkter komma ut på marknaden allt snabbare. ”Det ökade mjukvaruinnehållet gör det nödvändigt att integrera mjukvaruutvecklingen i tillverkningsprocessen. En sömlös integrering av data genom hela värdekedjan är viktigt för tillverkningsföretagens överlevnad idag”, säger Henrik.

Henrik menar att företagen behöver fundera på hur de ska integrera de olika delarna av sin verksamhet och göra mer virtuellt arbete. Här kan Siemens Industry Software bidra med verktyg och metodik som integrerar olika system och funktioner.

”En annan aspekt är att det har blivit betydligt svårare för företagen att förhålla sig till de ökade regulatoriska kraven idag”, menar Henrik. Här ser han ett stort värde i att vi som branschorganisation kan bevaka och sprida information kring branschlagar och förordningar.

Än en gång varmt välkommen till Svensk Elektronik, Siemens Industri Software! Nu ser vi fram emot att tillsammans fortsätta arbeta för en framgångsrik bransch.

Som landets ledande branschorganisation inom elektronik arbetar vi för att stärka den svenska elektronikindustris konkurrenskraft och skapa framgång för våra enskilda medlemsföretag.

Just nu möjlighet att prova ett medlemskap utan kostnad i 3 månader. Skicka din ansökan på http://kraftfullare.se


Nyheter


Kompetensbrist och konflikter pressar svenska elektronikföretag

Läs hela rapporten här   Utvecklingen mot ökad digitalisering och elektrifiering har att sin prägel på svensk industri. De senaste

Elektronikmässan 2024 – Sofia Persson Björk vald till Årets kvinnliga förebild

Under två inspirerande dagar på Advanced Engineering & Elektronikmässan 2024 på Kistamässan i Stockholm hade vi möjligheten att träffa våra

Svensk Elektronik medverkar i programråd för yrkesutgång elektronikproduktion i Mölndal

Några av de företag i närområdet som ser behovet av elektronikutbildning på gymnasiet är Alltronic AB, Altus AB, Aros electronics

Remissyttrande – Vikten av att betalningar sker inom rimlig tid

EU-kommissionen vill ta krafttag för att få stora företag att betala sina fakturor inom rimlig tid, samt har även tankar