Analogik Teknik – nytt medlemsföretag

I vår presentationsserie av nya medlemmar har turen nu kommit till Ludvikabaserade bolaget Analogik Teknik. Bolaget erbjuder konsulttjänster inom framförallt provning och mätteknik inom högspänningsområdet, där de har hög kunskap om tyristorer och IGBT:er.

Yngve Petersson är ägare och grundare till Analogik Teknik som startades 1991. Yngve började som provningsingenjör på ABB HVDC i Ludvika 1994 och har jobbat med högspänningsteknik, tyristorer, IGBT:er och utveckling inom området sedan dess. Analogik Teknik som under denna tid var vilande, startades upp igen 2007 och fortsatte med elektronikkonstruktion tillsammans med företag i Västerås innan efterfrågan ökade i Ludvika under 2009. Sedan dess har företaget sin huvudsakliga verksamhet i Ludvika. Idag är Analogik Teknik en viktig leverantör till ABB inom provning och mätteknik inom högspänningsområdet. Analogik Teknik erbjuder även elektronikutveckling för industriellt bruk.

I dag har bolaget två anställda men vill satsa på att växa i framtiden. ”Jag håller på att kika på nya typer av kunder, bland annat elbilsmarknaden är ett intressant område. Det gäller dock att hitta kvalificerad och utbildad personal för uppdragen”, menar Yngve som tycker att det är viktigt för Svensk Elektronik att främja bra elektronikutbildningar.

Som litet bolag är det värdefullt att ha kontakt med andra bolag i branschen och Yngve ser fram emot att möta och knyta kontakter med Svensk Elektroniks övriga medlemsföretag.

Än en gång varmt välkommen till Svensk Elektronik, Analogik Teknik! Nu ser vi fram emot att tillsammans fortsätta arbeta för en framgångsrik bransch.

Som landets ledande branschorganisation inom elektronik arbetar vi för att stärka den svenska elektronikindustris konkurrenskraft och skapa framgång för våra enskilda medlemsföretag.

Just nu möjlighet att prova ett medlemskap utan kostnad i 3 månader. Skicka din ansökan på http://kraftfullare.se


Nyheter


Svensk Elektronik medverkar i programråd för yrkesutgång elektronikproduktion i Mölndal

Några av de företag i närområdet som ser behovet av elektronikutbildning på gymnasiet är Alltronic AB, Altus AB, Aros electronics

Remissyttrande – Vikten av att betalningar sker inom rimlig tid

EU-kommissionen vill ta krafttag för att få stora företag att betala sina fakturor inom rimlig tid, samt har även tankar

Debattartikel: Sverige halkar efter när EU satsar på framtidens elektronik

Sverige befinner sig i ett krävt ekonomiskt läge som kräver prioriteringar. För att behålla landets konkurrenskraft, öka säkerheten och klara

Teknikföretagens arbete med frågan om export av jordartsmetaller

Hanteringen av EU:s s.k. strategiska beroenden är en helt central del av det arbete som Teknikföretagen bedriver inom ramen för