Välkommen Columbia Elektronik – nytt medlemsföretag

I vår presentationsserie av nya medlemmar har turen nu kommit till Columbia Elektronik, ett anrikt elektronikbolag som utvecklar och säljer testutrustning för den skandinaviska och baltiska marknaden. Idag har bolaget 20 anställda och är beläget i Kolmården.

Columbia Elektronik grundades 1977 och har ända sedan start sålt och producerat testutrustning för produktionstester. I dag tillhandahåller Columbia all tänkbar testutrustning med fokus på kundanpassade testfixturslöningar för kretskort. ”Vår styrka ligger i att vi är ett lokalt företag med stor närhet till kunden. Allt vi gör är kundanpassat”, säger Mats Klarholm, VD på Columbia Elektronik.

Den senaste tiden har Mats sett en trend i att allt fler produktproducerande företag flyttar hem produktionen från Asien vilket ger Columbia stora möjligheter. ”Den automatiserade produktionen sänker kostnader och gör det möjligt för fler att förlägga produktionen lokalt. Detta innebär möjligheter till fler uppdrag för oss, men samtidigt gäller det att hänga med i den snabba teknikutvecklingen för att fortsätta leverera”, menar Mats.

Mats tror på en ljus framtid för elektronikindustrin och ser en stor nytta i en branschorganisation som verkar för branschens intressen. ”Idag finns det elektronik i allt fler produkter och behovet av en stark svensk elektronikindustri är stort.”

Välkommen till Svensk Elektronik, Columbia Elektronik! Nu ser vi fram emot att tillsammans fortsätta arbeta för en framgångsrik bransch.

Som landets ledande branschorganisation inom elektronik arbetar vi för att stärka den svenska elektronikindustris konkurrenskraft och skapa framgång för våra enskilda medlemsföretag.

Just nu möjlighet att prova ett medlemskap utan kostnad i 3 månader. Skicka din ansökan på http://kraftfullare.se


Nyheter


Svensk Elektronik medverkar i programråd för yrkesutgång elektronikproduktion i Mölndal

Några av de företag i närområdet som ser behovet av elektronikutbildning på gymnasiet är Alltronic AB, Altus AB, Aros electronics

Remissyttrande – Vikten av att betalningar sker inom rimlig tid

EU-kommissionen vill ta krafttag för att få stora företag att betala sina fakturor inom rimlig tid, samt har även tankar

Debattartikel: Sverige halkar efter när EU satsar på framtidens elektronik

Sverige befinner sig i ett krävt ekonomiskt läge som kräver prioriteringar. För att behålla landets konkurrenskraft, öka säkerheten och klara

Teknikföretagens arbete med frågan om export av jordartsmetaller

Hanteringen av EU:s s.k. strategiska beroenden är en helt central del av det arbete som Teknikföretagen bedriver inom ramen för