Svensk Elektronik växer med veteran i branschen

Under året har vi fått in många nya medlemsföretag. Här vill vi ge en bild av vilka de är och vad de gör. Förra veckan presenterade vi start up-företaget CE Check och nu har turen kommit till Norrköpingsbaserade Angland Electronics, en riktig veteran i elektronikbranschen.

Med snart 60 år i branschen har Angland Electronics utvecklat sin verksamhet efter den tekniska utvecklingen och behoven på marknaden. Företaget grundades 1961 av Knut Angland. Som konstruktör på ASEA under 50-talet, insåg han vad transistorn skulle komma att betyda för elektroniken och människors vardag.

Företagets verksamhet inleddes med produktion av kontrollreläer till villaoljebrännare. Under oljekrisen på 70-talet skiftades fokus istället mot produkter till kärnkraftverk. I dag använder Angland sin långa erfarenhet till att utveckla och sälja produkter för realtidsmätning, styrning och övervakning av elektriska storheter. Företagets kunder finns främst bland maskinbyggare och inom kraftbranschen.

Pontus Angland, VD på Angland Electronics kom i kontakt med Svensk Elektronik genom en utbildning för Smartare Elektronik. ”Att få nätverk och branschkoll t.ex. på hur de olika EU-direktiven ska tillämpas är viktigt för oss”, menar Pontus, ägare i tredje generationen.

Varmt välkomna till Svensk Elektronik, Angland Electronics. Nu ser vi fram emot att tillsammans arbeta för en framgångsrik elektronikbransch.

Som landets ledande branschorganisation inom elektronik arbetar vi för att stärka den svenska elektronikindustris konkurrenskraft och skapa framgång för våra enskilda medlemsföretag.

Just nu möjlighet att prova ett medlemskap utan kostnad i 3 månader. Skicka din ansökan på http://kraftfullare.se

 


Nyheter


Elektronikmässan 2024 – Sofia Persson Björk vald till Årets kvinnliga förebild

Under två inspirerande dagar på Advanced Engineering & Elektronikmässan 2024 på Kistamässan i Stockholm hade vi möjligheten att träffa våra

Svensk Elektronik medverkar i programråd för yrkesutgång elektronikproduktion i Mölndal

Några av de företag i närområdet som ser behovet av elektronikutbildning på gymnasiet är Alltronic AB, Altus AB, Aros electronics

Remissyttrande – Vikten av att betalningar sker inom rimlig tid

EU-kommissionen vill ta krafttag för att få stora företag att betala sina fakturor inom rimlig tid, samt har även tankar

Debattartikel: Sverige halkar efter när EU satsar på framtidens elektronik

Sverige befinner sig i ett krävt ekonomiskt läge som kräver prioriteringar. För att behålla landets konkurrenskraft, öka säkerheten och klara