Svensk Elektronik växer med veteran i branschen

Under året har vi fått in många nya medlemsföretag. Här vill vi ge en bild av vilka de är och vad de gör. Förra veckan presenterade vi start up-företaget CE Check och nu har turen kommit till Norrköpingsbaserade Angland Electronics, en riktig veteran i elektronikbranschen.

Med snart 60 år i branschen har Angland Electronics utvecklat sin verksamhet efter den tekniska utvecklingen och behoven på marknaden. Företaget grundades 1961 av Knut Angland. Som konstruktör på ASEA under 50-talet, insåg han vad transistorn skulle komma att betyda för elektroniken och människors vardag.

Företagets verksamhet inleddes med produktion av kontrollreläer till villaoljebrännare. Under oljekrisen på 70-talet skiftades fokus istället mot produkter till kärnkraftverk. I dag använder Angland sin långa erfarenhet till att utveckla och sälja produkter för realtidsmätning, styrning och övervakning av elektriska storheter. Företagets kunder finns främst bland maskinbyggare och inom kraftbranschen.

Pontus Angland, VD på Angland Electronics kom i kontakt med Svensk Elektronik genom en utbildning för Smartare Elektronik. ”Att få nätverk och branschkoll t.ex. på hur de olika EU-direktiven ska tillämpas är viktigt för oss”, menar Pontus, ägare i tredje generationen.

Varmt välkomna till Svensk Elektronik, Angland Electronics. Nu ser vi fram emot att tillsammans arbeta för en framgångsrik elektronikbransch.

Som landets ledande branschorganisation inom elektronik arbetar vi för att stärka den svenska elektronikindustris konkurrenskraft och skapa framgång för våra enskilda medlemsföretag.

Just nu möjlighet att prova ett medlemskap utan kostnad i 3 månader. Skicka din ansökan på http://kraftfullare.se

 


Nyheter


Debattartikel: Sverige halkar efter när EU satsar på framtidens elektronik

Sverige befinner sig i ett krävt ekonomiskt läge som kräver prioriteringar. För att behålla landets konkurrenskraft, öka säkerheten och klara

Teknikföretagens arbete med frågan om export av jordartsmetaller

Hanteringen av EU:s s.k. strategiska beroenden är en helt central del av det arbete som Teknikföretagen bedriver inom ramen för

Kostnadsfri rådgivning i hållbarhetsfrågor och innovation för SME!

Få kostnadsfri coachning i hållbarhetsfrågor och innovation genom Enterprise Europe Network (EEN)* och RISE.

Vinnova begär in synpunkter från svenska företag om kommande Design Platform inom Chips Act

Vinnova arbetar mycket intensivt med processen kring Chips Act, Competence Centers, Design Platform och Pilot lines. Vinnova efterfrågar nu synpunkter