S.E.E. – en viktig arena för branschen

Så har vi avslutat Scandinavian Electronics Event, S.E.E. 2018 – vår breda branschmässa för affärer och kunskap och även kompetensförsörjning. Nu har vi börjat arbetet med att summera årets S.E.E. för att se framåt, hur vi kan förnya och förbättra än mer till nästa gång. Välkommen med i det arbetet!

Här är några röster om årets S.E.E.

Mikael Joki, VD Eskilstuna ElektronikPartner, ordf i Svensk Elektronik:
Det är med stolthet över denna fantastiska bransch som jag ser tillbaka på ett lyckat S.E.E. 2018. Vi har under tre dagar lyckats samla en värdekedja som möjliggör så mycket för så många och lyft fram elektronikhårdvarans väsentliga betydelse i vår samhällsutveckling, vilket belystes flertalet gånger under paneldiskussionen. Och om du inte besökte området Electronic Space och Girls in ICT så missade du den mest framåtriktade aktiviteten för att säkra branschens kompetensförsörjning och könsfördelning över tid.
Vi har träffat många besökare med beslutsmandat. Hoppas du liksom vi startade upp många nya bra affärsdiskussioner!

Martin Danielsson, VD Würth Elektronik:
Årets S.E.E. har varit fantastiskt bra för Würth Elektronik. Vi har fått presentera en mängd produktnyheter och träffat många nya spännande kunder. Vi träffar aldrig så många kunder under så kort tid som under dessa dagar. Vi ser fram emot nästa S.E.E. 2020 som fortsatt kommer vara den för Sveriges Elektronikbransch viktigaste mötespunkten.

Tom Dahlén, Regional Sales Manager Arrow Electronics:
S.E.E. är en viktig mötesplats för att få träffa kunder personligen. Vi ser S.E.E som en möjlighet att stämma av utvecklingen och behovet hos våra kunder samtidigt som vi får chans att berätta om vart vi själva är på väg. S.E.E. är en bra arena för att locka yngre människor till branschen och på så sätt säkra vår framtida kompetensförsörjning.

Per-Anders Emilson, VD PA Emilson:
På S.E.E. 2018 fick vi träffa de kunder som vi önskade få kontakt med. Innehållet och besökarnas kvalité överträffande våra förväntningar. Kombinationen av S.E.E 2018 och Intelec/Kraftforum var en fullträff.

 Per Westin, Product Marketing Displays & ARM, EG Electronics:
Med bra förberedelser får man bra utfall. Vi hade mycket att visa upp. Kombinationen att se på olika konkreta lösningar och samtidigt föra en dialog om vad det är mera exakt de ser och vad som kan göras, är oslagbar. Det kan inte Internet erbjuda. S.E.E. är en viktig arena för svensk elektronikindustri. Bra att vi även når ungdomar här.

Maria Månsson Director, innovation and research, Prevas AB:
Det är så fantastiskt inspirerande och lärorikt att träffa och lyssna på hela branschen, alla länkar i värdekedjan, under tre späckade dagar. Eventet skapar affärsmöjligheter och bygger konkurrenskraft för företagen och för svensk industri. I år fanns dessutom Electronic Space och Girls in ICT, viktiga initiativ för att locka unga talanger till vår bransch.


Nyheter


Svensk Elektronik medverkar i programråd för yrkesutgång elektronikproduktion i Mölndal

Några av de företag i närområdet som ser behovet av elektronikutbildning på gymnasiet är Alltronic AB, Altus AB, Aros electronics

Remissyttrande – Vikten av att betalningar sker inom rimlig tid

EU-kommissionen vill ta krafttag för att få stora företag att betala sina fakturor inom rimlig tid, samt har även tankar

Debattartikel: Sverige halkar efter när EU satsar på framtidens elektronik

Sverige befinner sig i ett krävt ekonomiskt läge som kräver prioriteringar. För att behålla landets konkurrenskraft, öka säkerheten och klara

Teknikföretagens arbete med frågan om export av jordartsmetaller

Hanteringen av EU:s s.k. strategiska beroenden är en helt central del av det arbete som Teknikföretagen bedriver inom ramen för