Direktivsdagen

Den 22 november (2017) arrangerade Svensk Elektronik ytterligare en fullbokad Direktivsdag. Många ville komma och det upprättades en reservlista flera veckor innan eventet. Det är många som inser vikten av att ha bra koll på lagar och direktiv.

Experter informerade om vad som är aktuellt inom de många direktiv och regelverk som berör elektronik. Många deltagare har vittnat om hur mycket Direktivsdagen har hjälpt dem att få förståelse för hur direktiven påverkar dem och hur de kan jobba vidare. Ett tids- och kostnadseffektivt sätt att få koll på regelverken och hur de ska efterlevas. Direktivsdagen är kostnadsfritt för medlemmar som en medlemsförmån.

Med experter på plats från såväl myndigheter som företag, avhandlades en bred repertoar av direktiv och förordningar. Kemikalieinspektionen gav oss en fördjupad inblick i senaste nytt kring REACH och RoHS och hur tillsynen görs. PTS informerade om det nya Radioutrustningsdirektivet (RED). Intertek informerade kring den svåra frågan om konfliktmineraler.

Under eftermiddagen hölls en genomgång av alla de direktiv och förordningar som de flesta företag behöver förhålla sig till, följt av en workshop. På workshopen diskuterades tolkningar av lagtexterna samt hur vi gör i praktiken för att på bästa sätt arbeta med dessa frågor. Dagen modererades av Maria Månsson (Prevas).

Presentationerna från dagen kommer att finnas på medlemsinterna sidorna inom kort.

Medlemsförmåner att komma ihåg:
– Förmånlig tillgång till Lagpunkten, en tjänst för att ha koll på regelverk.
– Rabatt på Interteks utbildningar
– Rabatt på IPC

Läs mer på medlemsinterna sidorna.

 

 

 

 


Nyheter


Svensk Elektronik Samverkar för Kritisk Elektronikförsörjning

EU:s oberoende av elektronik har identifierats som en kritisk sårbarhet. Som svar på detta har EU lanserat flera strategiska initiativ,

Årsmöte och ny styrelse för Svensk Elektronik

Den 12 juni höll Svensk Elektronik års- och vårmöte för medlemmar och inbjudna gäster. Mötet hålls på AFRY i Solna

Debatt: Elektronikindustrin går miste om värdefulla talanger

Under lång tid har Sverige haft en ledarposition i det globala innovationsracet, en roll som utmanas bland annat på grund

Nytt samarbete för en hållbar och stark svensk elektronikindustri

Produktionslyftet, innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem och branschorganisationen Svensk Elektronik går in i ett nytt samarbete för att öka ­små och medelstora elektroniktillverkares förmåga att förbättra, förnya och ställa om. Erbjudandet omfattar flera kostnadsfria insatser för tillverkare i elektronikindustrin.