Direktivsdagen – succé på turné

Sedan i höstas har Svensk Elektronik tagit Direktivsdagen på turné i landet, till Lund, Göteborg och Stockholm. Direktivsdagen är en fullmatad heldag där experter bjuds in för att informera om vad som är aktuellt inom de många direktiv och regelverk som berör oss.

Det kan vara roligt med direktiv!

Ett axplock ur agendan: Kemikalieinspektionens Cecilia Westöö förklarade ingående vad REACH, POPs och RoHS betyder. Interteks Mats Forkman berättade hur vi ska tänka kring Konfliktmineraler. Svensk Elektroniks ordförande Maria Månsson beskrev vilka nyheter som vi behöver känna till inom EMC, RED mfl direktiv, och ledde eftermiddagens workshop då deltagarna fick svar på många av de svåra frågor som finns kring tolkningar och bästa praxis.

Många deltagare har vittnat om hur mycket det hjälpte dem att få förståelse för hur direktiven berör dem och hur de kan jobba vidare. Ett tids- och kostnadseffektivt (helt gratis för medlemmar!) sätt att få koll på regelverken och hur de ska efterlevas.

Ordförande Maria Månsson hälsar välkommen till Direktivsdagen. Och går sedan igenom varupaketet, CE-märkning och förändringar i en rad direktiv.

Cecilia Westöö, Kemikalieinspektionen, beskriver ingående hur lagstiftningen för kemikalier i produkter fungerar och hur marknadskontrollen har utförts.

Mats Forkman, Intertek, förklarar bakgrunden till Konfliktmineraler och kraven i Dodd Frank Act Sec 1502

Ivriga diskussioner där många frågor ställs och får svar direkt.


Nyheter


Svensk Elektronik Samverkar för Kritisk Elektronikförsörjning

EU:s oberoende av elektronik har identifierats som en kritisk sårbarhet. Som svar på detta har EU lanserat flera strategiska initiativ,

Årsmöte och ny styrelse för Svensk Elektronik

Den 12 juni höll Svensk Elektronik års- och vårmöte för medlemmar och inbjudna gäster. Mötet hålls på AFRY i Solna

Debatt: Elektronikindustrin går miste om värdefulla talanger

Under lång tid har Sverige haft en ledarposition i det globala innovationsracet, en roll som utmanas bland annat på grund

Nytt samarbete för en hållbar och stark svensk elektronikindustri

Produktionslyftet, innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem och branschorganisationen Svensk Elektronik går in i ett nytt samarbete för att öka ­små och medelstora elektroniktillverkares förmåga att förbättra, förnya och ställa om. Erbjudandet omfattar flera kostnadsfria insatser för tillverkare i elektronikindustrin.