Elektronikmässan 2024 – Sofia Persson Björk vald till Årets kvinnliga förebild

Advanced Engineering & Elektronikmässan 2024 ägde rum på Kistamässan i Stockholm 10-11 april. Vi var självklart på plats och träffade våra medlemmar och informerade om Svensk Elektroniks arbete för hela branschen. Dessutom blev Svensk Elektroniks ordöfrande Sofia Persson Björk vald till Årets kvinnliga förebild.

Under två inspirerande dagar på Advanced Engineering & Elektronikmässan 2024 på Kistamässan i Stockholm hade vi möjligheten att träffa våra värdefulla medlemmar, utforska innovativa produkter, delta i engagerande seminarier, och föra djupgående diskussioner direkt på mässgolvet.

Dessa interaktioner och de insikter vi erhållit är ovärderliga för vår fortsatta strävan att utveckla branschen och stärka svensk elektronikindustri.

Ett särskilt tack till Easyfairs Nordic för deras utmärkta arrangemang, alla utställare och besökare som tog sig tid att besöka vår monter och dela sina tankar och idéer med oss.

Årets kvinnliga förebild

Under mässan delades priset Årets kvinnliga förebild av Phoenix Contact. Utmärkelsen är ett initiativ för att uppmärksamma kvinnor i branschen och i år gick den till Svensk Elektroniks ordförande Sofia Persson Björk som är manager electronics design på AFRY.

 

 

”Jag är oerhört tacksam för priset och för alla kompetenta kollegor som jag fått förmånen att jobba med genom åren. Tack till Phoenix Contact för att ni lyfter fram kvinnorna i vår bransch och att vi alla hjälps åt att få in fler tjejer till Elektronikbranschen.” sade Sofia Persson Björk efter prisutdelningen.

Missa inte nästa event med Svensk Elektronik

För utom mässan arrangerar Svensk Elektronik många utbildningar och träffar för både våra medlemmar och hela branschen. För att hålla er uppdaterade om våra framtida aktiviteter, följ oss på LinkedIn och besök kalendariet på vår sajt.


Nyheter


Svenska experter uppmanar till nationellt engagemang i EU:s halvledarsatsning

Initiativet, som introducerades av EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen under hösten 2021, omfattar forskning, innovation, utbildning samt uppskalning av

Kompetensbrist och konflikter pressar svenska elektronikföretag

Läs hela rapporten här   Utvecklingen mot ökad digitalisering och elektrifiering har att sin prägel på svensk industri. De senaste

Elektronikmässan 2024 – Sofia Persson Björk vald till Årets kvinnliga förebild

Under två inspirerande dagar på Advanced Engineering & Elektronikmässan 2024 på Kistamässan i Stockholm hade vi möjligheten att träffa våra

Svensk Elektronik medverkar i programråd för yrkesutgång elektronikproduktion i Mölndal

Några av de företag i närområdet som ser behovet av elektronikutbildning på gymnasiet är Alltronic AB, Altus AB, Aros electronics