Betalningstider under debatt!

Branschorganisationen Svensk Elektronik ger tummen upp till reviderade lagförslaget om 30 dagars betalningsvillkor som regeringen lagt, efter ”bakläxan” förra året.

Regeringen la förra året ett lagförslag ”Snabbare Betalningar” om betalningsvillkor, som fick stark kritik från många håll om att vara för svagt i sin skrivning om betalningstider. Det nya lagförslaget är tydligt på att det är 30 dagar som ska gälla, från det att fakturan skickas. Branschorganisationen välkomnar tydligheten i det nya lagförslaget och framhåller också vikten av att utforma övergångsregler för redan ingångna avtal som inte överensstämmer med de nya reglerna.

se även under Press.

Nya lagförslaget diskuteras ivrigt – elektronikföretag är med i debatten!

Lästips: DI 17 jan 2013 – se artikel här: LÄNK.


Nyheter


Ta chansen att delta på Elektronikmässans Konferens

Elektronikmässan Stockholm 2-3 april 2025 samlar över 150 företag som visar upp det senaste inom elektronikdesign, produktion och komponenter. Nu har vi släppt biljetterna för Elektronikmässans konferens.

Svensk Elektronik mot nästa nivå

I februari, knappt ett år efter det att hon valdes in i styrelsen för Svensk Elektronik, tog Sofia Persson Björk

Sårbarheten blottades under krisen

Som Elisabet Österlund, vd för Svensk Elektronik, understryker: vi måste agera för att stärka Europas halvledartillverkning. Med det geopolitiska läget,

Svensk Elektronik Samverkar för Kritisk Elektronikförsörjning

EU:s oberoende av elektronik har identifierats som en kritisk sårbarhet. Som svar på detta har EU lanserat flera strategiska initiativ,