Heldags-workshop om Termiska Utmaningar

CSI cool Sweden initiative, heldags-workshop om Termiska Utmaningar.

 

Elektronikkylning som problemområde är av snabbt ökande strategisk vikt för elektronikindustrin, men erhåller detta till trots begränsad fokus från akademi och institutioner. Detta är potentiellt problematiskt utifrån ett perspektiv att vilja säkerställa Sveriges ledande position som elektronikproducerande nation på sikt.

Initiativet avser skapa branschnätverk och samla Thermal Management-kompetens inom svensk elektronikindustri för att börja råda bot på detta. Detta är initiativets andra workshop.

ANMÄL DIG HÄR

Agenda:

09:00-09:20 Välkommen, introduktioner

09:20-09:40 Presentation RISE

09:40-10:00 Inledning

10:00-11:30 Break-Out Session 1 – Kompetensmappning och omvärldsanalys

11:30-12:30 Lunchpaus

12:30-14:00 Break-Out Session 2 – Problemkonkretisering

14:00-14:30 Sammanställning Break-Out Sessions

14:30-15:30 Diskussion, slutsatser, nästa steg, avslut

Session 1: Kompetensmappning och omvärldsanalys.
Under denna session får deltagarna dels, i generella termer, definiera vad i deras termiska erfarenhet – personliga samt respektive företags – ligger, och dels, mer specifikt, konkretisera vilka typer av thermal management-teknologi deras företag arbetar med , vilka typer av problem de brukar behöva lösa, samt var deras termiska ”cutting edge” för tillfället befinner sig.

Syftet med denna övning är tvåfaldig: att vi som ”community” av thermal management-aktiva i Sverige (a) skall börja bygga upp en känsla för vilka kompetenser som finns inom landets gränser i allmänhet och börja bygga oss ett nätverk av kontakter där vi vet vem vi kan vända oss till för att lösa specifika problem, samt (b) skapa inblick i vilka typer av lösningar som används inom andra grenar av elektronikindustrin i landet, så att vi ökar vår kompetens inom fältet och kanske tar med oss något matnyttigt hem.

Session 2: Problemkonkretisering
Under denna session får deltagarna gemensamt, utifrån sina respektive förutsättningar, extrapolera/spekulera fram en eller ett par ”målvolymer” eller konceptuella modeller för i vilken härad de idag skulle projicera att ett termiskt ”typbehov” – i generella termer av effekter, effektdensitet, delta-t, generell arkitektur, etc – på ca 2-4 års sikt.

Syftet med denna övning är att låta denna framåtblick informera och inspirera dem som nu arbetar med att utveckla lösningar, så att de har en generell målbild som är förankrad i industrin att driva sitt utvecklingsarbete mot.

Dessa övningar tillsammans syftar specifikt till att (a) bemöta punkter som kom upp på förra workshopen, samt (b) inhämta konkret information om hur industrins behov för den framtida utvecklingen inom området ser ut.

Förhoppningen är nu att pusha detta arbete ett steg framåt.

För att övningarna skall ge maximal utväxling är det önskvärt om ni som deltar har tittat på och tänkt igenom frågeställningarna ovan i förhand, och kommer till workshopen med förberedda ”svar” på det som skall diskuteras.

Kontaktperson:

Jussi Myllyluoma
073 – 334 13 02
jussi.myllyluoma@smartareelektroniksystem.se

Ingångsvärden till initiativet och vissa diskussioner från första workshopen behandlas i denna artikel.

Hybrid med möjlighet att följa med via ZOOM och delta i breakout sessions via ZOOM.
Max 15 gäster på plats i Stockholm. Gör intresseanmälan för att delta på plats i anmälningsformuläret. De som får en plats meddelas via mail.

Detta hybridevent ersätter de inställda workshopsen i Skövde 24/4 och 22/9.