Vi växer med nya innovativa medlemsföretag

Under året har vi fått in fler nya spännande medlemsföretag. För att ni ska få en bild av vilka de är och vad de gör startar vi nu en serie av medlemspresentationer. Först ut är CE Check, start up-företaget som tagit fram en revolutionerande lösning för CE-märkning.

I vanliga fall är CE-märkning av produkter en komplicerad process som tar lång tid att genomföra. Med CE Checks digitala plattform för CE-märkning blir processen betydligt smidigare. Här kan kunden själv gå in och via ett antal produktspecifika frågor ta reda på vilka direktiv som gäller. Därefter kopplas en avancerad AI-enhet på som sållar bland de tusentals olika standarder som finns för direktiven. Inom några minuter har kunden gällande direktiv och standarder för sin produkt i handen.

Med CE Checks system kan kunden göra en stor del av arbetet själv utan att ha någon förkunskap om CE-märkning”, menar Bengt Rogsäter som är medgrundare till CE Check. ”Företag som använder vårt verktyg kan spara kostnader med upp till 25 % och kraftigt förkorta sina ledtider.”

CE Check hjälper till även i testprocessen och har kontakt med ett 30-tal testleverantörer. Efter genomfört test laddas testrapporten upp direkt i CE Checks system och kunden kan själv skriva ut sin Declaration of Conformity. Bengt tror att vi kommer att vi får se betydligt mer av den här typen av användarvänliga tjänster inom elektronikbranschen de kommande åren och ser med tillförsikt på framtiden.

Välkommen till Svensk Elektronik, CE Check! Nu ser vi fram emot att tillsammans fortsätta arbeta för en framgångsrik bransch.

Som landets ledande branschorganisation inom elektronik arbetar vi för att stärka den svenska elektronikindustris konkurrenskraft och skapa framgång för våra enskilda medlemsföretag.

Just nu möjlighet att prova ett medlemskap utan kostnad i 3 månader. Skicka din ansökan på http://kraftfullare.se

 


Nyheter


Kompetensbrist och konflikter pressar svenska elektronikföretag

Läs hela rapporten här   Utvecklingen mot ökad digitalisering och elektrifiering har att sin prägel på svensk industri. De senaste

Elektronikmässan 2024 – Sofia Persson Björk vald till Årets kvinnliga förebild

Under två inspirerande dagar på Advanced Engineering & Elektronikmässan 2024 på Kistamässan i Stockholm hade vi möjligheten att träffa våra

Svensk Elektronik medverkar i programråd för yrkesutgång elektronikproduktion i Mölndal

Några av de företag i närområdet som ser behovet av elektronikutbildning på gymnasiet är Alltronic AB, Altus AB, Aros electronics

Remissyttrande – Vikten av att betalningar sker inom rimlig tid

EU-kommissionen vill ta krafttag för att få stora företag att betala sina fakturor inom rimlig tid, samt har även tankar