Vinnare av Swedish Embedded Award korade

Swedish Embedded Award 2017 – Vi vann!

Priset delades ut under festliga former på Embedded Conference i Kistamässan.

 

Vinnarna till de tre priskategorierna Företag, Student och IoT är följande:

I kategorin Enterprise vann Qamcom Research and Technology AB med bidraget ”QR77SAW”. Radarsystemet som säkerställer att korsningar mellan tågräls är fria då tågen passerar.

För bästa bidrag från studenter utsågs i år två vinnare. Gabriel Ortiz Betancour och Fredrik Treven från Chalmers Tekniska Universitet, med bidraget ”Ultra-wideband Tracker” – en robot som kan ”följa John”.



samt

Anna Blasi, Elmar van Rijnswou och Maximilian Stiefel från Uppsala Universitet, med bidraget ”UppSense” för hjärtövervakning.

I den nya kategorin IoT vann Device Radio AB med bidraget ”Multi-Link”, en plattform som underlättar att koppla upp hårdvara i IoT-applikationer.

Priset är instiftat för att lyfta fram och visa på elektronikens oändliga möjligheter samt stimulera och uppmuntra till mer och fler smarta lösningar som i sin tur skapar stärkt konkurrenskraft.

Fotograf: Maan Shamon


Nyheter


Svensk Elektronik Samverkar för Kritisk Elektronikförsörjning

EU:s oberoende av elektronik har identifierats som en kritisk sårbarhet. Som svar på detta har EU lanserat flera strategiska initiativ,

Årsmöte och ny styrelse för Svensk Elektronik

Den 12 juni höll Svensk Elektronik års- och vårmöte för medlemmar och inbjudna gäster. Mötet hålls på AFRY i Solna

Debatt: Elektronikindustrin går miste om värdefulla talanger

Under lång tid har Sverige haft en ledarposition i det globala innovationsracet, en roll som utmanas bland annat på grund

Nytt samarbete för en hållbar och stark svensk elektronikindustri

Produktionslyftet, innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem och branschorganisationen Svensk Elektronik går in i ett nytt samarbete för att öka ­små och medelstora elektroniktillverkares förmåga att förbättra, förnya och ställa om. Erbjudandet omfattar flera kostnadsfria insatser för tillverkare i elektronikindustrin.