Embedded Conference Scandinavia 5-6 nov 2013, Kistamässan

Flytten till Kista blev en succé! Alla var nöjda med ett rikt utbud av seminarier, utställare, sociala aktiviteter. Återigen en framgångsik konferens. Varmt tack till alla utställare och besökare!
Precis som tidigare år delades Swedish Embedded Award ut på "The Embedded Dinner Party" den första kvällen, 5 nov. En riktig helkväll med både svängig underhållning och högtidlig priscermoni för Swedish Embedded Award.

80 utställare presenterades och 1 523 besök (50% fler än förra året) registrerades under den åttonde Embedded Conference Scandinavia, två-dagarskonferensen som innehåller det senaste och hetaste från embeddedvärlden. Flytten till Kista,”Nordens Silicon Valley”, var positivt för evenemanget och det var fullt av liv och rörelse i gångarna med mängder av besökare som ville göra affärer.

Precis som tidigare år delades Swedish Embedded Award ut på ”The Embedded Dinner Party” den första kvällen, 5 nov. En riktig helkväll med både svängig underhållning och högtidlig priscermoni för Swedish Embedded Award.

Vinnare i kategorin Enterprise: Dasa Control Systems AB med sitt bidrag Forester.

Vinnare i kategorin Student: Vito Di Fonzo och Shwan Clyako från Chalmers University of Technology med sitt bidrag Venus Sensing and Controlling System.

Vinnare i kategorin Micro/Nano: Firma Kjell Bystedt med sitt bidrag e-athletics.

Läs mer om alla spännande bidrag på vår hemsida


Nyheter


Svensk Elektronik Samverkar för Kritisk Elektronikförsörjning

EU:s oberoende av elektronik har identifierats som en kritisk sårbarhet. Som svar på detta har EU lanserat flera strategiska initiativ,

Årsmöte och ny styrelse för Svensk Elektronik

Den 12 juni höll Svensk Elektronik års- och vårmöte för medlemmar och inbjudna gäster. Mötet hålls på AFRY i Solna

Debatt: Elektronikindustrin går miste om värdefulla talanger

Under lång tid har Sverige haft en ledarposition i det globala innovationsracet, en roll som utmanas bland annat på grund

Nytt samarbete för en hållbar och stark svensk elektronikindustri

Produktionslyftet, innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem och branschorganisationen Svensk Elektronik går in i ett nytt samarbete för att öka ­små och medelstora elektroniktillverkares förmåga att förbättra, förnya och ställa om. Erbjudandet omfattar flera kostnadsfria insatser för tillverkare i elektronikindustrin.