Rejäl energi-boost hos Mentor Space i samband med sektionsmöte

Den 21 februari hölls ett första möte i Svensk Elektroniks nya sektion Embedded R&D. Sektionens möte genomfördes hos Mentor Space, där deltagarna fick lyssna till Professor Mark Smith och hans studenter berätta om hur Mentor Space och dess funktion inspirerar unga talanger och kopplar ihop akademi och företagens behov.

”Besöket var lyckat och gav bra startenergi för diskussioner om sektionens fortsatta arbete”, enligt Maria Månsson, en av de ansvariga för sektionen. ”Det finns mycket roligt att ta tagi i!” säger Maria avslutningsvis och passar på att framföra ett tack för ett bra möte.

Om sektionen Embedded R&D

Den nya sektionen som lanserades under februari i år, riktar sig främst till utvecklare, konstruktörer och leverantörer av elektronik och inbyggda system.

Sektionen fungerar som ett forum för värdekedjan som utvecklar och levererar tjänster för framtagning av elektronik och inbyggda system (hård- och mjukvara). Sektionens fokus omfattar både tekniken med omvärldsbevakning och diskussion kring trender inom komponenter, verktyg, regelverk och processer. Sektionen bidrar även till föreningens mötesplatser och plattformar för nätverkande och affärer.

Vill du anmäla dig till sektionens kommande möten och är intresserad att få mer information? Kontakta då Maria Månsson eller Mats Andersson, båda två ansvariga och sammankallande för sektionen.

Mer information om Mentor Space (www.kth.se)
Mer information om den nya sektionen Embedded R&D

 


Nyheter


Möjlighet att resa till Korea Eureka day 2023

Korea Eureka Day är ett evenemang som syftar till att utöka det internationella tekniksamarbetsnätverket mellan Korea och Europa och att identifiera internationella gemensamma forskningspartners och samarbetsprojekt mellan global akademi och industri. Nu har SME möjlighet att söka resebidrag till eventet via Vinnova.

Vilka blir effekterna av Kinas begränsningar vid export av Germanium och Gallium?

Vi gör nu en uppföljning efter vår debattartikel i SvD (2023-07-23) om hur Kinas kommande exportbegränsningar blir ett allt större

Call For Papers ECS 2024

ECS will offer selected speakers who will cover important trends and key areas of embedded applications and technologies. The conference

Debatt: Kinas exportbegränsningar bör vara topprioritet

Kina dominerar utbudet av en rad viktiga jordartsmetaller, såväl som andra material som krävs för omställningen till miljövänlig och förnybar